Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 250 g kysané zelí
- 150 g kvalitní klobása
- 1 cibule
- olej
- kmín
A ještě
- na potření vejcestačí jen bílek
- na posypání kmín
- na posypání černucha semínkanemusí být
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na trošce oleje. Přidáme kmín a nakrájenou klobásku. Chvilku restujeme. Do pánve vyklopíme vymačkané, pokrájené zelí a ještě chvíli opékáme. Pak necháme zcela zchladnout. |
2 Hotovo | Plát těsta rozvineme i s papírem a rozkrojíme podélně i příčně vždy jedním řezem. Vzniknou nám 4 obdélníky. Do užšího kraje každého z nich rozdělíme zelnou náplň. Kraje pomažeme rozkvedlaným vejcem. Volnou část těsta překlopíme přes náplň a kraje spojíme. Povrch potřeme ještě vejcem a posypeme kořením. |
3 Hotovo | I s papírem kapsy přeneseme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. Pečeme dozlatova, cca 18 - 20 minut. |