0 0
Zelné karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g bílé hlávkové zelí
100 g libová slanina
30 ml voda
4 stroužky česnek
2 vejce
1 cibule
na zahuštění dle potřeby strouhanka
na zahuštění dle potřeby hladká mouka
sůl
drcený kmín
majoránka
čerstvě mletý pepř
olej
Trojobal
hladká mouka
vejce využila jsem zbylé bílky z pečení cukroví
strouhanka

Zelné karbanátky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty

Zelí je levná vitamínová bomba. Patří mezi první zeleninu, kterou začal člověk pěstovat.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Trojobal

Postup přípravy

Sdílet

Z dávky bylo 12 ks.

Podávala jsem se salátem Coleslaw.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli posekáme a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přihodíme pokrájenou slaninu a necháme zasmahnout.

2
Hotovo

Zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Ty ještě pokrájíme na menší kousky. Přisypeme do kastrolu, okořeníme, osolíme a podlijeme trošičkou vody a cca 10 minut podusíme. Občas promícháme.

3
Hotovo

Zelí přemístíme do nachlazené mísy a necháme zchladnout. Vklepneme vejce, přisypeme mouku a strouhanku a umícháme hustší soudržn0 "těsto".

4
Hotovo

Do 3 nádob si připravíme trojobal. Hladkou mouku, rozkvedlané vejce (stačí i bílky) a strouhanku. Z těsta odkrajujeme lžící kusy a ukoulíme něco jako pevnou kroketu. Obalíme v mouce, smočíme ve vejci a pak obalíme ve strouhance a ní také rozplácneme na tvar karbanátku.

5
Hotovo

Vkládáme do pánvičky s vyšší vrstvou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme na bílé ubrousky, aby nám odsály přebytečný tuk.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné kuličky „včelí úly“
předchozí
Plněné kuličky „včelí úly“

Přidejte svůj komentář