Ingredience
- 400 g bílé hlávkové zelí
- 100 g libová slanina
- 30 ml voda
- 4 stroužky česnek
- 2 vejce
- 1 cibule
- na zahuštění dle potřeby strouhanka
- na zahuštění dle potřeby hladká mouka
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
- čerstvě mletý pepř
- olej
Trojobal
- hladká mouka
- vejcevyužila jsem zbylé bílky z pečení cukroví
- strouhanka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli posekáme a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přihodíme pokrájenou slaninu a necháme zasmahnout. |
2 Hotovo | Zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Ty ještě pokrájíme na menší kousky. Přisypeme do kastrolu, okořeníme, osolíme a podlijeme trošičkou vody a cca 10 minut podusíme. Občas promícháme. |
3 Hotovo | Zelí přemístíme do nachlazené mísy a necháme zchladnout. Vklepneme vejce, přisypeme mouku a strouhanku a umícháme hustší soudržn0 "těsto". |
4 Hotovo | Do 3 nádob si připravíme trojobal. Hladkou mouku, rozkvedlané vejce (stačí i bílky) a strouhanku. Z těsta odkrajujeme lžící kusy a ukoulíme něco jako pevnou kroketu. Obalíme v mouce, smočíme ve vejci a pak obalíme ve strouhance a ní také rozplácneme na tvar karbanátku. |
5 Hotovo | Vkládáme do pánvičky s vyšší vrstvou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Hotové pokládáme na bílé ubrousky, aby nám odsály přebytečný tuk. |