0 0
Zelné pickles s koprem a praženým kmínem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 kg hlávkové zelí
3 ks cibule
2 lžíce kopr
1 lžíce kmín pro intenzivnější vůni můžeme nasucho upražit
12 g sůl

Zelné pickles s koprem a praženým kmínem

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Přírodní medicína
  • RAW Recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kvašené zelí zvyšuje odolnost organismu proti infekcím a aktivizuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí omyjeme, překrojíme napůl a ještě na čtvrtiny. Vykrojíme košťál a ostrým nožem nakrouháme na tenoučké nudličky. Cibuli rozkrájíme na tenké proužky. Oboje smícháme ve velké míse, prosypeme solí a opraženým kmínem. Rukama důkladně mačkáme a mneme, až zelí pustí šťávu. Čím víc, tím líp. Potom zelí rozdělíme do sklenic a pěstí upěchujeme, abychom vyhnali všechen vzduch. Takže žádné bubliny ve sklenici! Upěchované zelí překryjeme polovinou zelného listu a zatížíme kamenem vyvařeným ve vodě. Přikryjeme víčkem, ale zcela neutahujeme, aby mohla přetékat šťáva, která kvašením nabývá. Sklenice proto uchováváme na talířku, plechu nebo misce.

2
Hotovo

Kvasit necháme při pokojové teplotě 4-5 dní. Pak zelí ochutnáme, jestli už má říz dle našeho gusta a případně šoupneme do lednice. Pokud máte rádi ostřejší chuť, nechte jej v teple kvasit o den dva déle.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Trhací rozmarýnový chlebík
další
Zapečené žampióny s ořechy
předchozí
Trhací rozmarýnový chlebík
další
Zapečené žampióny s ořechy

Přidejte svůj komentář