0 0
Zelný salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g bílé hlávkové zelí
30 ml olivový olej
3 lžíce jablečný ocet
1 lžíce cukr krupice
sůl

Zelný salát

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí nakrouháme na jemné nudličky a zalijeme vroucí vodou. Necháme 3-5 minut stát, pak scedíme a propláchneme ještě vodou studenou. Dlaní stlačíme a vymačkáme co nejvíc vody. Olej smícháme s cukrem, jablečným octem a trochou soli. Utvoříme chuťově výraznou zálivku, vidličkou důkladně prošleháme. Zelí vyklopíme do misky, zalijeme připravenou zálivkou a důkladně promísíme. Ještě ochutnáme, jestli je zelí dle našich představ. Zaklopíme a necháme odpočinou v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecký jablečný koláč
další
Pečená krkovice s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem
předchozí
Linecký jablečný koláč
další
Pečená krkovice s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář