0 0
Zelný salát s paprikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 g bílé hlávkové zelí
250 g červené hlávkové zelí
2 lahůdková cibulka
2 lžíce kvalitní olej neutrální chuti
1 zelená paprika
petrželka
sůl
Zálivka
3 lžíce kremžská hořčice
3 lžíce jablečný ocet
3 lžíce citrónová šťáva
3 lžíce javorový sirup nebo cukr
sůl
čerstvě mletý pepř

Zelný salát s paprikou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Prachobyčejné zelí je zásobárnou cenných vitamínů
i minerálů a zvyšuje obranyschopnost organizmu.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Zálivka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Zelí nakrouháme na velmi jemné nudličky, ideálně na "mandolíně", a trochu osolíme. Dlaněmi promačkáme, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu (šťávu můžeme ponechat v zelí nebo vyždímat a vypít - nevylévat :D, já jí vypila :P). Pak zakápneme olejem. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme také na tenké plátky, stejně jako cibulku, včetně zelené části. Vše dohromady promícháme.

2
Hotovo

Hořčici s jablečným octem, javorovým sirupem, citrónovou šťávou, solí a pepřem vyšleháme vidličkou v zálivku příjemné výrazné chuti a přimícháme k zelí. Zasypeme posekanou petrželkou a necháme aspoň 10 minut odstát.

3
Hotovo

Pokud salát zvolíme jako samostatné jídlo, můžeme posypat kostičkami tvrdého sýra, což mu dodá bílkovinu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Quesadilla s avokádem
další
Vrstvený koláč bez mouky
předchozí
Quesadilla s avokádem
další
Vrstvený koláč bez mouky

Přidejte svůj komentář