Ingredience
- 500 g bílé hlávkové zelí
- 250 g červené hlávkové zelí
- 2 lahůdková cibulka
- 2 lžíce kvalitní olejneutrální chuti
- 1 zelená paprika
- petrželka
- sůl
Zálivka
- 3 lžíce kremžská hořčice
- 3 lžíce jablečný ocet
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 3 lžíce javorový sirupnebo cukr
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zelí nakrouháme na velmi jemné nudličky, ideálně na "mandolíně", a trochu osolíme. Dlaněmi promačkáme, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu (šťávu můžeme ponechat v zelí nebo vyždímat a vypít - nevylévat :D, já jí vypila :P). Pak zakápneme olejem. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme také na tenké plátky, stejně jako cibulku, včetně zelené části. Vše dohromady promícháme. |
2 Hotovo | Hořčici s jablečným octem, javorovým sirupem, citrónovou šťávou, solí a pepřem vyšleháme vidličkou v zálivku příjemné výrazné chuti a přimícháme k zelí. Zasypeme posekanou petrželkou a necháme aspoň 10 minut odstát. |
3 Hotovo |