0 0
Žitno-pšeničný chléb

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g žitná mouka
200 g celozrnná pšeničná mouka
360 g vlažná voda
4 lžíce olej
2,5 lžičky sůl
2 lžičky drcený kmín
1,5 lžíce ocet
1 ks droždí sušené
1 lžička cukr
hrst slunečnicová semínka
1/2 lžičky anýz

Žitno-pšeničný chléb

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Žitná mouka neobsahuje tolik lepku jako mouka pšeničná, a tak těsto hůř kyne. Proto se míchá s pšeničnou anebo se samožitný chléb peče ve formě.

  • 2 hodiny 15 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Smícháme mouky, sůl, cukr, droždí, kmín, anýz a slunečnici. Přidáme vodu smíchanou s olejem a octem. Zaděláme nelepivé příjemné hutné těsto buď vařečkou nebo pomocí kuchyňského robotu. Když je dostatečně zpracované, přendáme jej do formy na biskupský chlebíček, vyložené pečícím papírem. Těsto rozvrstvíme po celé ploše a uhladíme mokrýma rukama. Necháme hodinu a půl kynout.

2
Hotovo

Troubu rozpálíme na 190 st. C. Chlebíček vložíme dovnitř a 25 minut pečeme. Potom vyndáme z formy a pečeme už jen v pečícím papíře dalších 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kuřecí nudličky na kari s hráškovou rýží
další
Ostružinová marmeláda
předchozí
Kuřecí nudličky na kari s hráškovou rýží
další
Ostružinová marmeláda

Přidejte svůj komentář