Ingredience
- 400 g žitná mouka
- 200 g celozrnná pšeničná mouka
- 360 g vlažná voda
- 4 lžíce olej
- 2,5 lžičky sůl
- 2 lžičky drcený kmín
- 1,5 lžíce ocet
- 1 ks droždí sušené
- 1 lžička cukr
- hrst slunečnicová semínka
- 1/2 lžičky anýz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme mouky, sůl, cukr, droždí, kmín, anýz a slunečnici. Přidáme vodu smíchanou s olejem a octem. Zaděláme nelepivé příjemné hutné těsto buď vařečkou nebo pomocí kuchyňského robotu. Když je dostatečně zpracované, přendáme jej do formy na biskupský chlebíček, vyložené pečícím papírem. Těsto rozvrstvíme po celé ploše a uhladíme mokrýma rukama. Necháme hodinu a půl kynout. |
2 Hotovo | Troubu rozpálíme na 190 st. C. Chlebíček vložíme dovnitř a 25 minut pečeme. Potom vyndáme z formy a pečeme už jen v pečícím papíře dalších 20 minut. |