Ingredience
- 1 ks kuřecí maso a skelet
- 4 řapíky řapíkatý celer
- 4 stroužky česnek
- 1 ks menší mrkev
- 1 ks petržel
- kus celer
- 1 ks cibule
- několik kuliček pepř
- sůl
- olej
A ještě
- 1 ks mrkev
- kus celer
- 1 lžíce máslo
- petrželka
Knedlíčky
- miska obrané vařené kuřecí maso
- strouhanka
- 2 lžíce strouhaný parmazán
- 1 ks vejce
- 1 stroužek česnek
- majoránka
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso omyjeme, osušíme ubrouskem a odkrájíme tučné části a většinu kůže. Do velkého kastrolu nalijeme trošku oleje a vložíme do něj kuřecí kousky. Přidáme omytou a pokrájenou zeleninu, cibuli zbavenou jen vrchní slupky a česnek i se slupkami. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a opečeme do lehce zlatavé barvy. Zabere to maximálně půl hodinky. V polovině doby promícháme. |
2 Hotovo | Kastrol vyndáme z trouby a necháme chvilku vydechnout. Stejně tak necháme otevřenou troubu a snížíme teplotu na 130 st. C. Do kastrolu nalijeme asi 2 litry studené vody, přiklopíme pokličkou. Necháme zvolna "táhnout" cca 6 hodin, ideálně přes noc. Pak vývar přecedíme přes plátýnko, zeleninu vyhodíme a maso obereme. |
3 Hotovo | Čerstvou zeleninu nakrájíme na maličké kousky a orestujeme na trošce másla. Maso rozmixujeme v mixéru, ochutíme kořením, parmazánem, přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Utvoříme malé kuličky, které uvaříme v čisté vodě. Od doby, co vyplavou na hladinu, vaříme 2 minuty. Orestovanou zeleninu a knedlíčky rozdělíme na talíře, zalijeme vývarem a ozdobíme posekanou petrželkou. |
4 Hotovo |