Snědeno na LotusGrill pikniku ve Stromovce
Naše Snědeno dostalo milé pozvání na soutěžní Lotusgrill piknik v pražské Stromovce. Akce probíhala ve spolupráci se Sedlčanským Hermelínem a firmou Iceland. Zadání bylo dané, „použij do svého receptu Sedlčanský Hermelín nebo některý z druhů hořčice Bornier“.
V hlavě se mi zrodil plát na salát z grilované cukety a lilku s kousky Hermelínu. Ten však zhatil junior, protože spontánně prohlásil, že jede hájit naše barvy samozřejmě se mnou. Když jsem mu ale řekla svou představu, bylo jasné, že mi neprojde. Lilek, Hermelín ani hořčici totiž nejí, což vyhodnotil jako nepřekonatelný problém.
Opět se ukázalo, že je mužem činu, protože okamžitě rozhodl, že hlavní součástí speciality bude ananas dřímající na jídelním stole. Určitě si myslel, že pod výraznou chutí ananasu se nějaký ten kousek Hermelínu schová. Během pár minut jsme měli trochu „vytuněného“ ananasového salátu před sebou v misce a s uspokojením dali našemu dílu požehnání.
Náš mladík je detailista, a tak jsme museli cestou zakoupit maličké černé tácky na finger foods, černobílé ubrousky a bílé vidličky, aby i estetický dojem byl dokonalý.
S malým zpožděním jsme dorazili do Stromovky do Grill parku, příjemného místa, kde si každý může za 150 kaček půjčit Lotus gril a na dřevěných stolech pod širým nebem zažít nefalšovalou gril party z přinesených surovin.
Nebudu tu dělat ramena, jak jsem skvěle zvládla grilování. Hlavní roli v naší dvojici si přivlastnil Kuba a mě pasoval do role „podržtašky“. Ogriloval ananas, připravil salát, naservíroval na mističky i obcházel přítomné foodblogery s ochutnávkou.
LotusGrill za první místo sice nezískal, ale odnesl si cenu poroty v podobě krásného piknikového koše.