Snědeno v hotelu Rezidence Golf
Ne, není to vtip. Skutečně jsme se s juniorem a jeho kámošem ocitli v profesionální hotelové kuchyni v Mariánkách a zkusili si pár dní nefalšovaného vaření pro hotelové hosty.
Majiteli, dlouholetému rodinnému známému, odešel zčistajasna kuchař a v hotelu očekávali 70 německy mluvících golfistů. Vesmír má asi zvrácený smysl pro humor. Sice jsem si v skrytu duše přála, že bych chtěla někdy zažít reálnou atmosféru hotelového nebo restauračního frmolu, ale asi jsem zapomněla „dodat“, že v pozici asistenta. Teď jsem se ocitla v pozici „šéfkuchaře“ se dvěma kuchtíky a dvěma pomocnicemi k ruce. Pomóóóc!!!
Poprvé v životě se ocitám v nerezové profesionální kuchyni s konvektomatem a jsem beznadějně zamilovaná. Nééé do šéfa, ale do konvektomatu 🙂
Strouháme, krájíme, pečeme, dusíme, servírujeme, obsluhujeme, ale i uklízíme, pereme a žehlíme. Takže vlastně nevím, jestli jsem lepší kuchařka, servírka, baristka nebo barmanka. Ale jedno vím jistě. Den v útrobách hotelové kuchyně je fakt jízda.