0 0
Banánový chlebíček s rozmarýnem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

130 g hladká mouka
100 g jemné ovesné vločky
100 g třtinový cukr
80 ml olivový olej
80 ml podmáslí
10 g prášek do pečiva
3 banán
3 vejce
1 větvička rozmarýn příp. ještě pár jehliček na ozdobení
z 0,5 citrónu citrónová kůra
vanilka
špetka sůl

Banánový chlebíček s rozmarýnem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud budeme připravovat z přezrálých sladkých banánů, množství cukru můžeme trošku snížit.

  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vločky rozsekáme v elektrickém sekáčku na hrubost mouky. Smícháme s moukou a práškem do pečiva. Banány oloupeme, z jednoho odkrojíme podélně 2 plátky na ozdobení a ostatní nastrouháme na hrubém struhadle. Citrón vydrbeme kartáčkem a z půlky ostrouháme kůru. Z rozmarýnu otrháme jehličky a nakrájíme na malé kousíčky.

2
Hotovo

Vejce s vanilkou, cukrem a špetkou soli vyšleháme při rychlých otáčkách robotu nebo šlehače do pěny. Poté otáčky snížíme a postupně přilijeme olivový olej a podmáslí. Nakonec vmícháme rozmarýnu a citrónovou kůru. Pak už jen stěrkou vmícháme nastrouhaný banán a sypkou směs.

3
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem, nalijeme do ní těsto a ozdobíme řezy banánu. Můžeme poklást i kousky rozmarýnu. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme 45 minut. Po této době zkusíme zapíchnout doprostřed chlebíčku špejli. Pokud jí vytáhneme suchou, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Losos s máslovou květákovou rýží
další
Kari s uzeným tempehem
předchozí
Losos s máslovou květákovou rýží
další
Kari s uzeným tempehem

Přidejte svůj komentář