1 0
Bezlepkový chleba z jáhel a pohanky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 ml voda
200 g jáhly
100 g pohanka nebo quinoa
35 g lněné semínko
3 lžíce kokosový olej
2 lžíce psyllium
1 lžíce jablečný ocet nebo světlé balsamico
1 lžíce chlebové koření kmín, anýz, fenykl - kmínu nejvíc
1 lžička rýžový sirup nebo tekutý med
1 lžička sůl
1/2 lžičky jedlá soda
hrst do těsta slunečnicová semínka + na posyp

Bezlepkový chleba z jáhel a pohanky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pohanka je přírodním zdrojem rutinu, který potřebujeme, abychom měli pružné cévy.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jáhly a s pohankou (quinoou) propláchneme a namočíme na 6-8 hodin do studené vody. Poté je scedíme, opět propláchneme a necháme okapat.

2
Hotovo

Psyllium a lněná semínka namočíme na 10 minut do 250 ml studené vody. K této směsi přidáme sůl, sirup, jedlou sodu, jablečný ocet a rozehřátý kokosový olej. Celé to smícháme s jáhly a pohankou a nahrubo umixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované směsi vmícháme chlebové koření, slunečnicová a dýňová semínka.

3
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem. Těsto do ní vlijeme a posypeme slunečnicí. Troubu rozpálíme na 160 st. C a vložíme do ní formu s chlebem. Pečeme 45 minut. Potom chlebík po délce uprostřed nařízneme ostrým nožem do hlouby cca 1 cm a i s pečícím papírem vyjmeme z formy. Vrátíme do trouby už bez formy, zvýšíme teplotu na 180 st. C a pečeme dalších 35-40 minut dozlatova. Chleba vydrží v lednici týden, ale můžete ho šoupnout i do mrazáku, pokud zbyde.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Čočková polévka se zeleninou
další
Znojemská z vepřového masa
předchozí
Čočková polévka se zeleninou
další
Znojemská z vepřového masa

Přidejte svůj komentář