0 0
Bramborové placky se špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Bramborové placky
600 g uvařené brambory
200 g polohrubá mouka
80 g tvrdý sýr
1 lžička olej
1 žloutek
0.5 lžičky jablečný ocet
sůl
Špenát
miska čerstvý špenát
150 g cottage
2 stroužky česnek
1 vejce
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Bramborové placky se špenátem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Špenát podporuje detoxikační procesy v těle.

  • 90 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborové placky

  • Špenát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme úplně zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle nebo prolisujeme. Přidáme mouku, sůl, olej, kapičku octa, najemno nastrouhaný sýr a vejce. Velmi rychle zpracujeme, protože bramborové těsto po přidání soli rychle řídne.

2
Hotovo

Z těsta utvoříme váleček, ze kterého nakrájíme placičky. Desku kuchyňské linky si posypeme lehce moukou a buď dlaněmi nebo válečkem tvoříme placky tlusté cca půl centimetru. Rozehřejeme pánev, ideálně nepřilnavou, nalijeme na ní trochu oleje a placky opékáme z obou stran dozlatova. Dle potřeby olej po troškách přiléváme.

3
Hotovo

Špenátové listy propláchneme vodou, osušíme a nahrubo posekáme. V pánvi si na troše oleje orestujeme posekanou cibuli s česnekem. Když zesklovatí, přidáme špenát. Osolíme, opepříme a vklepneme vejce. Přidáme i zbylý bílek z těsta. Promícháme a chvilku dusíme. Nakonec vmícháme cottage a stáhneme z plotny.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jednoduchý jahodový crumble
další
Krůtí placičky
předchozí
Jednoduchý jahodový crumble
další
Krůtí placičky

Přidejte svůj komentář