Ingredience
- 250 g polohrubá mouka
- 200 ml mléko
- 100 g máslo
- 100 g cukr krupice
- 70 g zakysaná smetana
- 8 g prášek do pečiva
- 3 vejce
- špetka sůl
- vanilka
- třešně
- na vysypání formy máslo a polohrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mléko, vejce a zakysanou smetanu vyndáme z lednice hodinu před přípravou. Rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Do mísy rozklepneme vejce, zasypeme cukrem, ochutíme špetkou soli, vanilkou a dáme šlehat. Postupně přiléváme máslo a vyšleháme do pěny. |
2 Hotovo | Mléko rozmícháme se zakysankou, mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné pěny přimícháme mléko a pak smísíme s přesátou moukou. |
3 Hotovo | Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto do ní nalijeme a povrch poklademe omytými a osušenými třešněmi. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme 30 - 35 minut dozlatova. |