0 0
Chlebíčková veka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 g hladká mouka
100 g celozrnná pšeničná mouka
260 ml mléko
3/4 lžičky sůl
1/2 lžíce med
1/3 kostky droždí
špetka cukr

Chlebíčková veka

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Top recepty

Není nad čerstvou domácí voňavou veku.

  • 1,5 hodiny
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy dáme vlažné mléko, cukr a droždí. Necháme chvilku stát, aby se droždí zaktivovalo. Přidáme mouku, sůl, med a zpracujeme mírně lepivé, měkké těsto. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. T

2
Hotovo

ěsto necháme třičtvrtě hodiny kynout a pak rozdělíme na 2 části. Na pomoučeném vále nebo pracovní desce uválíme dva válečky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a nechám ještě 10 minut kynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cizrnová polévka s opečenou slaninou
další
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem
předchozí
Cizrnová polévka s opečenou slaninou
další
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Přidejte svůj komentář