Ingredience
- 300 g hladká mouka
- 100 g celozrnná pšeničná mouka
- 260 ml mléko
- 3/4 lžičky sůl
- 1/2 lžíce med
- 1/3 kostky droždí
- špetka cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mísy dáme vlažné mléko, cukr a droždí. Necháme chvilku stát, aby se droždí zaktivovalo. Přidáme mouku, sůl, med a zpracujeme mírně lepivé, měkké těsto. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. T |
2 Hotovo | ěsto necháme třičtvrtě hodiny kynout a pak rozdělíme na 2 části. Na pomoučeném vále nebo pracovní desce uválíme dva válečky a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, šikmo několikrát nařízneme zubatým nožem, přikryjeme utěrkou a nechám ještě 10 minut kynout. Potom vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut. |