2 0
Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml mléko
270 g hladká mouka
4 ks vejce
3 lžíce cukr krupice
2 lžíce rum
1 lžíce zakysaná smetana
hrst rozinky pokud nemáte rádi, tak vynechte
špetka sůl
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
na opečení máslo
A navíc
6 lžic rum
4 lžíce cukr krupice
Co k tomu
výrazná marmeláda
švestková klevela
A rozvařená jablka
4 ks jablka
20 g cukr krupice
2 lžíce rum
2 lžíce citrónová šťáva
1/2 lžičky skořice
špetka sůl

Císařský trhanec – kaiserschmarrn

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Top recepty
  • Vegetariánské

Císařský trhanec je pochoutka našich jižních sousedů. Za jeho vznik může kuchařka, které se nepovedly císařovy oblíbené palačinky. Když prý císař uviděl na talíři potrhanou lahůdku, prohlásil, „Co je to za blbost??, ale prý mu tak chutnala, že si ji nechal vařit stále dokola :)

  • 1 hodina
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A navíc

  • Co k tomu

  • A rozvařená jablka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vyšší misky nalijeme mléko, přidáme 4 žloutky, smetanu, rum, cukr, sůl a mouku a vyšleháme hladké těsto. Zvlášť ušleháme bílkový sníh se špetkou soli a trochou cukru a lehce vmícháme do mléčné směsi.

2
Hotovo

Předehřejeme troubu na 180 st. C, vložíme do ní vyšší plech, do kterého nasypeme trochu cukru a když se rozpustí, zakápneme ho pár lžícemi rumu. Mezitím na palačinkové pánvi rozehřejeme máslo a z obou stran na něm osmažíme vysoké palačinky. Hotovou palačinku vždy přendáme do připraveného plechu v troubě a vidličkami roztrháme. Z uvedeného množství jsou 4 vysoké palačinky (na palačinkové pánvi). Troubu necháme stále zapnutou, dokud nedoděláme poslední palačinku.

3
Hotovo

Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle do hrnce. Přilijeme trošku vody, přidáme špetičku soli, skořici, rum, citrónovou šťávu a cukr. Podusíme. Nakonec v mícháme škrob rozmíchaný s cca deci vody a necháme zhoustnout.

4
Hotovo

Trhanec rozdělíme na talíře. Podáváme s rozvařenými jablíčky a švestkovou klevelou. Případně s jablečným pyré a výraznou marmeládou. Je-li hustá, rozředíme troškou horké vody.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová polévka z červených paprik
další
Banánový koláč bez mouky a bez cukru
předchozí
Krémová polévka z červených paprik
další
Banánový koláč bez mouky a bez cukru

Přidejte svůj komentář