Ingredience
- 200 g neloupaná červená čočka
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- kus celer
- kus pórek
- košťál brokolice
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička majoránka
- chilli paprička
- olivový olej
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čočku propláchneme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak vodu slijeme a čočku v nové vodě uvaříme doměkka. |
2 Hotovo | Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej a zeleninu na něm orestujeme. Zalijeme horkou, přidáme bujóny, papričku a povaříme asi 10 minut. |
3 Hotovo | Povařenou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou čočku slijeme a vložíme do zeleninové polévky. Na talířích zdobíme petrželovou natí a pár kapkami oleje. |