0 0
Čočková polévka se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g neloupaná červená čočka
1 ks mrkev
1 ks petržel
kus celer
kus pórek
košťál brokolice
2 kostky zeleninový bio bujón
2 stroužky česnek
1 lžička majoránka
chilli paprička
olivový olej
petrželka

Čočková polévka se zeleninou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Tahle červená kráska pochází pravděpodobně z Turecka.

  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čočku propláchneme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak vodu slijeme a čočku v nové vodě uvaříme doměkka.

2
Hotovo

Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej a zeleninu na něm orestujeme. Zalijeme horkou, přidáme bujóny, papričku a povaříme asi 10 minut.

3
Hotovo

Povařenou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou čočku slijeme a vložíme do zeleninové polévky. Na talířích zdobíme petrželovou natí a pár kapkami oleje.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Škubánky s mákem
další
Bezlepkový chleba z jáhel a pohanky
předchozí
Škubánky s mákem
další
Bezlepkový chleba z jáhel a pohanky

Přidejte svůj komentář