Ingredience
- 450 g hladká mouka
- 320 ml teplá voda
- 1 lžička droždí sušené
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky cukr
- na podsypání polohrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky. |
2 Hotovo | Vykynuté těsto přemístíme na kuchyňskou linku posypanou vydatně polohrubou moukou. Rozdělíme na 4 díly a z každého uválíme bagetu. Přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme je stočit do vrtulky. |
3 Hotovo | Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 20 minut. |