0 0
Drobenkový koláč s tvarohovou náplní a rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Drobenka
180 g polohrubá mouka
120 g máslo
60 g moučkový cukr
0.5 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
500 g tučný tvaroh
150 g zakysaná smetana
150 ml mléko
60 g moučkový cukr
1 vanilkový pudink
4 řapíky rebarbora

Drobenkový koláč s tvarohovou náplní a rebarborou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Sezóna rebarbory je hodně krátká. Jíme jí jen do sv. Jana. Pak se zvyšuje obsah kyseliny šťavelové.

  • 70 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rebarboru omyjeme, osušíme, sloupneme slupku a nakrájíme na proužky.

2
Hotovo

Z mouky, pokrájeného másla, cukru, soli a prášku do pečiva užmouláme drobenku. Tři čtvrtiny jí rozvrstvíme na dno formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

3
Hotovo

Z tvarohu, zakysané smetany, mléka, cukru a pudinku ušleháme náplň, kterou vylijeme na připravený základ. Navrch hustě poklademe rebarborou a úplně nakonec posypeme zbylou drobenkou.

4
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 45 minut, až drobenka zezlátne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Schwarzwaldský dort
předchozí
Schwarzwaldský dort

Přidejte svůj komentář