Ingredience
Drobenka
- 180 g polohrubá mouka
- 120 g máslo
- 60 g moučkový cukr
- 0.5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- 500 g tučný tvaroh
- 150 g zakysaná smetana
- 150 ml mléko
- 60 g moučkový cukr
- 1 vanilkový pudink
- 4 řapíky rebarbora
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rebarboru omyjeme, osušíme, sloupneme slupku a nakrájíme na proužky. |
2 Hotovo | Z mouky, pokrájeného másla, cukru, soli a prášku do pečiva užmouláme drobenku. Tři čtvrtiny jí rozvrstvíme na dno formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. |
3 Hotovo | Z tvarohu, zakysané smetany, mléka, cukru a pudinku ušleháme náplň, kterou vylijeme na připravený základ. Navrch hustě poklademe rebarborou a úplně nakonec posypeme zbylou drobenkou. |
4 Hotovo | Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme cca 45 minut, až drobenka zezlátne. |