Ingredience
- 25 g máslo
- 4 kostky droždí
- 4 vejce
- 2 stroužky česnek
- 2 kyselá okurka
- 2 lžičky plnotučná hořčice
- 1 cibule
- 1 lžička worchestr
- 1 snítka tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Salát
- salátová okurka
- z 0,5 citrónová šťáva
- 20 ml olivový olej
- 1 lžička cukr krupice
- špetka sůl
A ještě
- chléb
- slunečnicová semínka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli k němu přesypeme. Restujeme dosklovata. Přidáme prolisovaný česnek, a když se rozvoní, přidáme rozdrobené droždí. Mícháme a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a worchestrem. Přisypeme posekanou okurku a přilijeme rozkvedlaná vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme odraný tymián a doladíme dle vlastní chuti. |
2 Hotovo | |
3 Hotovo | Okurku omyjeme a část nakrájíme i se slupkou na velmi tenké plátky, kterými ozdobíme pomazánku na plátcích chleba. Zbytek oloupeme, nastrouháme a použijeme na salát. Zálivku připravíme smícháním citrónové šťávy, olivového oleje, cukru a soli. |