0 0
Drožďová pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
25 g máslo
4 kostky droždí
4 vejce
2 stroužky česnek
2 kyselá okurka
2 lžičky plnotučná hořčice
1 cibule
1 lžička worchestr
1 snítka tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
Salát
salátová okurka
z 0,5 citrónová šťáva
20 ml olivový olej
1 lžička cukr krupice
špetka sůl
A ještě
chléb
slunečnicová semínka

Drožďová pomazánka

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Droždí prospívá nervům, nehtům, pleti i vlasům.

  • 25 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Salát

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli k němu přesypeme. Restujeme dosklovata. Přidáme prolisovaný česnek, a když se rozvoní, přidáme rozdrobené droždí. Mícháme a necháme rozpustit. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a worchestrem. Přisypeme posekanou okurku a přilijeme rozkvedlaná vejce. Mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme odraný tymián a doladíme dle vlastní chuti.

2
Hotovo

Slunečnicová semínka nasucho opražíme na pánvi a použijeme k posypání pomazánky.

3
Hotovo

Okurku omyjeme a část nakrájíme i se slupkou na velmi tenké plátky, kterými ozdobíme pomazánku na plátcích chleba. Zbytek oloupeme, nastrouháme a použijeme na salát. Zálivku připravíme smícháním citrónové šťávy, olivového oleje, cukru a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
„Čubrica“ – nákyp z mletého masa
další
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory
předchozí
„Čubrica“ – nákyp z mletého masa
další
Zeleninová směs s Ďobáčky a pečenými brambory

Přidejte svůj komentář