Ingredience
- 400 g dýně Hokaidó
- 250ml kokosové mléko
- 1,5 kostky zeleninový bio bujón
- 1 cibule
- 1 lžíce řepkový olej
- kousek zázvor
- chilli vločky
Na ozdobení
- dýňová semínka
- dýňový olej
Postup přípravy
Připraveno MioMatu
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do Miomatu kápneme trochu oleje, přidáme dýni nakrájenou na kostky, cibuli na čtvrtky a zázvor na plátky. Přisypeme chilli, rozdrobený bujón a zalijeme kokosovým mlékem. Doplníme vodou mezi rysky "min" a "max", přiklopíme víkem a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut si můžeme pochutnat na výtečné polévce. Na talířích ozdobíme dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky. |
2 Hotovo | Polévku můžeme uvařit také v kastrolu. Na oleji zpěníme posekanou cibulku, přidáme pokrájenou dýni, strouhaný zázvor, koření a bujón. Zalijeme 400 ml vody a čtvrt hodiny povaříme. Poté zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme. |