0 0
Dýňová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g dýně Hokaidó
250ml kokosové mléko
1,5 kostky zeleninový bio bujón
1 cibule
1 lžíce řepkový olej
kousek zázvor
chilli vločky
Na ozdobení
dýňová semínka
dýňový olej

Dýňová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty

Kromě toho, že dýně Hokaidó je výborná zdravá zelenina, jejíž nesporná výhoda tkví v tom, že se nemusí loupat.

  • 35min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do Miomatu kápneme trochu oleje, přidáme dýni nakrájenou na kostky, cibuli na čtvrtky a zázvor na plátky. Přisypeme chilli, rozdrobený bujón a zalijeme kokosovým mlékem. Doplníme vodou mezi rysky "min" a "max", přiklopíme víkem a stiskneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut si můžeme pochutnat na výtečné polévce. Na talířích ozdobíme dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky.

2
Hotovo

Polévku můžeme uvařit také v kastrolu. Na oleji zpěníme posekanou cibulku, přidáme pokrájenou dýni, strouhaný zázvor, koření a bujón. Zalijeme 400 ml vody a čtvrt hodiny povaříme. Poté zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Jablečno-hruškový crumble
další
Zelné kapsy
předchozí
Jablečno-hruškový crumble
další
Zelné kapsy

Přidejte svůj komentář