Ingredience
- 700 ml osolený zeleninový vývarnebo 2 bio zeleninové bujóny
- 250 g uvařené červené fazole
- 150 g rajčatová passata
- 80 g zelené fazolky
- 80 g mražená kukuřice
- 3 brambory
- 3 stroužky česnek
- 2 bobkový list
- 2 větvičky tymián
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 kvalitní klobása
- 1 cibule
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička pálivá paprika
- čerstvě mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Fazole propláchneme a namočíme přes noc. Vyměníme vodu, a vaříme do změknutí, může to trvat i déle než hodinu. Pro lepší stravitelnost je vhodné vařit fazole s kouskem mořské řasy. Pokud nás tlačí čas, klidně sáhneme po fazolích z konzervy. |
2 Hotovo | Do většího kastrolu nalijeme trochu oleje, rozehřejeme a nasypeme do něj posekanou cibulku. Restujeme při střední teplotě dosklovata. Pak přisypeme pokrájenou klobásu a necháme trochu vysmažit. Přihodíme nadrobno pokrájené brambory a a mrkem a promícháme. Okořeníme všemi druhy papriky a necháme rozvonět. Zasypeme moukou a promícháme. Jen maličkou chvilku opékáme, aby se paprika nepřipálila a zalijeme vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem. |
3 Hotovo | Přidáme bobkový list, omyté větvičky tymiánu, uvařené fazole a drobně pokrájenou papriku. Povaříme 15 minut. Přilijeme rajčatovou passatu, přisypeme pokrájené fazolky a kukuřici, dle chuti opepříme, případně dosolíme a povaříme dalších 8 minut. |