0 0
Gazpacho

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Gazpacho

Trendy:

    Gazpacho je studená polévka původem ze Španělska.

    • 15 min
    • Porcí: 3
    • Snadné

    Ingredience

    • Na ozdobu

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Sýr nastrouháme najemno, utvoříme z něj placku na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme cca 10 minut. Vytáhneme z trouby a rozlámeme na kusy. Podáváme k polévce.

    2
    Hotovo

    V čase, kdy se peče sýr, připravíme polévku. Rajčata nařízneme a spaříme ve vroucí vodě. Zchladíme studenou vodou a slupičku odstraníme. Vyřízneme bubáky, nakrájíme ostatní očištěnou zeleninu omyjeme a nakrájíme na kusy (od každé si můžeme nechat kousek na ozdobení polévky). Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zakápneme olivovým olejemp, řidáme i oloupanou a rozkrojenou cibuli a česnek a důkladně rozmixujeme. Ochutíme dle vlastních preferencí.

    3
    Hotovo

    Podáváme vychlazené. Na talířích pokapeme olivovým olejem, ozdobíme pokrájenou zeleninou a sýrovým chipsem. Můžeme přidat i ledové kostky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Kedlubnové placičky – kedlubňáky
    další
    Tortilly s trhaným krůtím masem
    předchozí
    Kedlubnové placičky – kedlubňáky
    další
    Tortilly s trhaným krůtím masem

    Přidejte svůj komentář