Ingredience
- 6 rajčata
- 3 červená paprika tenkostěnná
- 2 lžíce olivový olej
- 1-2 stroužky česnek
- 1 zelená paprika tenkostěnná
- 1 malá červená cibule
- 1 malá salátová okurka
- z 0,5 ks citrónová šťáva
- čerstvě mletý pepř
- cukr krupice
- sůl
- balzamico
- led
Na ozdobu
- 80 g sýr parmazánového typu
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Sýr nastrouháme najemno, utvoříme z něj placku na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme cca 10 minut. Vytáhneme z trouby a rozlámeme na kusy. Podáváme k polévce. |
2 Hotovo | V čase, kdy se peče sýr, připravíme polévku. Rajčata nařízneme a spaříme ve vroucí vodě. Zchladíme studenou vodou a slupičku odstraníme. Vyřízneme bubáky, nakrájíme ostatní očištěnou zeleninu omyjeme a nakrájíme na kusy (od každé si můžeme nechat kousek na ozdobení polévky). Všechnu zeleninu nasypeme do mixéru, zakápneme olivovým olejemp, řidáme i oloupanou a rozkrojenou cibuli a česnek a důkladně rozmixujeme. Ochutíme dle vlastních preferencí. |
3 Hotovo | Podáváme vychlazené. Na talířích pokapeme olivovým olejem, ozdobíme pokrájenou zeleninou a sýrovým chipsem. Můžeme přidat i ledové kostky. |