Ingredience
- 1500 g krkovice bez kosti
- cca 300 ml jablečný cider
- cca 200 ml BBQ omáčka
- 4 stroužky česnek
- 2 cibule
- 2 lžíce hrubozrnná hořčice
- 1 lžíce uzená paprika
- sůl
- olej
Postup přípravy
K trhanému masu jsem upekla kváskový chléb
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme mokrým ubrouskem, potřeme trochou oleje, osolíme, posypeme uzenou paprikou a potřeme hořčicí. Zakryjme fresh fólií a necháme aspoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Klidně i přes noc. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku rozmáčkneme plochou nože a posekáme. Do pekáčku nalijeme olej a cibuli s česnekem na něm při střední teplotě zpěníme. Pak jí vařečkou odsuneme ke straně a maso krátce ze všech stran necháme zatáhnout. Opravdu krátce, aby se nepřipálilo. |
3 Hotovo | Zalijeme ciderem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 140 st. C. Pečeme 4-5 hodin. Cca po hodině vždy otočíme a na poslední hodinu odklopíme. Doměkka upečené maso vyndáme z trouby. Tekutinu kolem masa naběračkou přendáme do misky a maso vidličkami roztrháme na vlákna. Zalijeme BBQ omáčkou, případně dosolíme a přidáme trochu výpeku. Promícháme a podáváme s čerstvým chlebem, zeleninou a nakrájenou šalotkou. |