Ingredience
- 800 g jahody
- 40 g vanilkový cukrcukr s naloženými vanilkovými lusky
- 20 g Gustin
- z 0.5 citrónu citrónová šťáva
Drobenka
- 70 g kokosová moukapříp. špaldová či běžná pšeničná
- 70 g jemné ovesné vločky
- 60 g vlašské ořechy
- 60 g máslo
- 50 g třtinový cukr
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jahody zbavíme lístečků, na cedníku propláchneme vodou a necháme okapat. Nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, dle velikosti jahod a v míse promícháme s vanilkovým cukrem, Gustinem a citrónovou šťávou. Formu vymažeme olejem a jahody do ní rozprostřeme, aby nebylo vidět dno. |
2 Hotovo | Z ostatních ingrediencí vytvoříme drobenku, perfektně to jde v elektrickém sekáčku. Drobenkou posypeme povrch jahod a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 20 minut. Až začne povrch zlátnout a z trouby se linout krásná vůně, je hotovo. |