0 0
Jednoduchý jahodový crumble

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

800 g jahody
40 g vanilkový cukr cukr s naloženými vanilkovými lusky
20 g Gustin
z 0.5 citrónu citrónová šťáva
Drobenka
70 g kokosová mouka příp. špaldová či běžná pšeničná
70 g jemné ovesné vločky
60 g vlašské ořechy
60 g máslo
50 g třtinový cukr
špetka sůl

Jednoduchý jahodový crumble

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Crumble není krájecí moučník, jí se lžičkou z mističek.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

Postup přípravy

Sdílet

Koláčová forma průměr 26 cm.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jahody zbavíme lístečků, na cedníku propláchneme vodou a necháme okapat. Nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, dle velikosti jahod a v míse promícháme s vanilkovým cukrem, Gustinem a citrónovou šťávou. Formu vymažeme olejem a jahody do ní rozprostřeme, aby nebylo vidět dno.

2
Hotovo

Z ostatních ingrediencí vytvoříme drobenku, perfektně to jde v elektrickém sekáčku. Drobenkou posypeme povrch jahod a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 20 minut. Až začne povrch zlátnout a z trouby se linout krásná vůně, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Biskupský chlebíček
další
Bramborové placky se špenátem
předchozí
Biskupský chlebíček
další
Bramborové placky se špenátem

Přidejte svůj komentář