0 0
Kedlubnová krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 ml zeleninový vývar
100 ml šlehačka
1 větší kedlubna
2 brambory
2 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
olej
Krutony
4 toustový chléb
olej
máslo

Kedlubnová krémová polévka

Trendy:
  • Vegetariánské

Kedlubny patří mezi nejzdravější zeleninu.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme trošku oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Přisypeme pokrájené brambory s kedlubnou a zalijeme horkým osoleným vývarem (anebo vodou s rozvařeným bujónem). Vaříme doměkka, cca 18 minut a pak rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a opepříme.

2
Hotovo

Zatímco se vaří polévka, přichystáme krutony. Na pánvi, ideálně nepřilnavé, rozehřejeme olej a máslo a přihodíme na kostičky nakrájený tousťák. Při střední teplotě osmažíme dozlatava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kedlubnový Coleslaw
další
Club sandwich
předchozí
Kedlubnový Coleslaw
další
Club sandwich

Přidejte svůj komentář