Ingredience
- 800 ml zeleninový vývar
- 100 ml šlehačka
- 1 větší kedlubna
- 2 brambory
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- olej
Krutony
- 4 toustový chléb
- olej
- máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme trošku oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme dosklovata. Přisypeme pokrájené brambory s kedlubnou a zalijeme horkým osoleným vývarem (anebo vodou s rozvařeným bujónem). Vaříme doměkka, cca 18 minut a pak rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a opepříme. |
2 Hotovo | Zatímco se vaří polévka, přichystáme krutony. Na pánvi, ideálně nepřilnavé, rozehřejeme olej a máslo a přihodíme na kostičky nakrájený tousťák. Při střední teplotě osmažíme dozlatava. |