0 0
Kokosky s karamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
110 g strouhaný kokos
80 g cukr krupice
30 g tekutý karamel
2 bílek
citrónová šťáva

Kokosky s karamelem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Karamel použijeme buď koupený anebo si jej připravíme z cukru a trochu šlehačky.

  • 55 min
  • Porcí: 40
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na dno kastrolku nalijeme vodu a položíme na něj napařovat. Na napařovač umístíme kovovou misku na šlehání bílků. Anebo použijeme menší kastrol, který vložíme do toho s vodou, ale aby se dno horního kastrolu nedotýkalo vody. Do misky nalijeme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme polotuhý sníh (voda se nesmí bouřlivě vařit, spíš jen udržovat kolem bodu varu). Do připraveného sněhu postupně přisypáváme cukr a stále šleháme. Sníh začne být lesklý, hutný a mírně teplý. V této fázi jej sundáme z vodní lázně a vmícháme karamel, strouhaný kokos a citrónovou šťávu. Stěrkou promísíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Dvěma lžičkami nabíráme kousky těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 st. C cca 20-25 minut, až začne povrch lehounce růžovět. Kdo má rád kokosky zlatavé, přidá stupně a pár minut pečení navíc.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vločkovo ořechové rohlíčky
další
Vánoční salámek
předchozí
Vločkovo ořechové rohlíčky
další
Vánoční salámek

2 komentářů Schovat komentáře

Nerozumim, v seznamu ingredienci tvaroh neni, v receptu ano, vubec mi tam nesedi.. pokud ano, jake mnozstvi?
Text mistama nenavazuje.
To jsou preklepy?
Rada buch recept vyzkousela, ale v teto podobe mu proste nerozumim. Hlavne ten tvaroh:)

Přidejte svůj komentář