0 0
Kokosky s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g strouhaný kokos
150 g cukr krupice
50 g měkký tvaroh
3 bílek
1 lžíce citrónová šťáva
vanilka
špetička sůl

Kokosky s tvarohem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Díky tvarohu jsou kokosky krásně vláčné.

  • 50 min
  • Porcí: 55
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na dno kastrolku nalijeme vodu a položíme na něj napařovač. Na napařovač umístíme kovovou misku na šlehání bílků. Anebo použijeme menší kastrol, který vložíme do toho s vodou, ale aby se dno horního kastrolu nedotýkalo horké vody. Do misky nalijeme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme polotuhý sníh (voda se nesmí bouřlivě vařit, spíš jí jen udržujeme kolem bodu varu). Do připraveného sněhu postupně přisypáváme cukr a stále šleháme. Sníh začne být lesklý, hutný a mírně teplý. V této fázi jej sundáme z vodní lázně a vmícháme tvaroh, strouhaný kokos, vanilku a citrónovou šťávu. Stěrkou promísíme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem. Dvěma lžičkami nabíráme kousky těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 st. C cca 20-25 minut, až začne povrch lehounce růžovět. Kdo má rád kokosky zlatavé, přidá stupně a pár minut pečení navíc.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety s avokádem
další
Linecké kytičky se špaldovou moukou
předchozí
Špagety s avokádem
další
Linecké kytičky se špaldovou moukou

Přidejte svůj komentář