Ingredience
- 160 g strouhaný kokos
- 150 g cukr krupice
- 50 g měkký tvaroh
- 3 bílek
- 1 lžíce citrónová šťáva
- vanilka
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na dno kastrolku nalijeme vodu a položíme na něj napařovač. Na napařovač umístíme kovovou misku na šlehání bílků. Anebo použijeme menší kastrol, který vložíme do toho s vodou, ale aby se dno horního kastrolu nedotýkalo horké vody. Do misky nalijeme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme polotuhý sníh (voda se nesmí bouřlivě vařit, spíš jí jen udržujeme kolem bodu varu). Do připraveného sněhu postupně přisypáváme cukr a stále šleháme. Sníh začne být lesklý, hutný a mírně teplý. V této fázi jej sundáme z vodní lázně a vmícháme tvaroh, strouhaný kokos, vanilku a citrónovou šťávu. Stěrkou promísíme. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem. Dvěma lžičkami nabíráme kousky těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 st. C cca 20-25 minut, až začne povrch lehounce růžovět. Kdo má rád kokosky zlatavé, přidá stupně a pár minut pečení navíc. |