0 0
Krémová kukuřice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g mražená kukuřice
200 g čerstvý sýr typu Lučina
200 ml šlehačka
100 ml mléko
25 g máslo
15 g hladká mouka
1 zarovnaná lžíce cukr krupice
dle chuti sůl
dle chuti Chipotle vločky
jarní cibulka

Krémová kukuřice

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Bezvadná krémová příloha
k pečenému krůtímu masu.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozpálíme suchou pánev a nasypeme do ní mraženou kukuřici. Za občasného míchání kukuřici opékáme, až na ní vzniknou hnědé flíčky.

2
Hotovo

Mezitím ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a zasypeme cukrem. Chvilku opékáme. Pak přisypeme mouku se solí a usmažíme světle zlatou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a šlehačkou a metličkou prošleháváme a povaříme do zahoustnutí. Přidáme Chipotle papričky a čerstvý sýr. Opět prošleháme a když je omáčka krásně krémová, přisypeme kukuřici. Promícháme, dosolíme a minutku prohřejeme.

3
Hotovo

Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenoučké plátky a krémovou kukuřici na talířích cibulkou posypeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Šlehačková bublanina s jablky a mangem
další
Krůtí pečeně
předchozí
Šlehačková bublanina s jablky a mangem
další
Krůtí pečeně

Přidejte svůj komentář