Ingredience
- 600 g mražená kukuřice
- 200 g čerstvý sýr typu Lučina
- 200 ml šlehačka
- 100 ml mléko
- 25 g máslo
- 15 g hladká mouka
- 1 zarovnaná lžíce cukr krupice
- dle chuti sůl
- dle chuti Chipotle vločky
- jarní cibulka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rozpálíme suchou pánev a nasypeme do ní mraženou kukuřici. Za občasného míchání kukuřici opékáme, až na ní vzniknou hnědé flíčky. |
2 Hotovo | Mezitím ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a zasypeme cukrem. Chvilku opékáme. Pak přisypeme mouku se solí a usmažíme světle zlatou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a šlehačkou a metličkou prošleháváme a povaříme do zahoustnutí. Přidáme Chipotle papričky a čerstvý sýr. Opět prošleháme a když je omáčka krásně krémová, přisypeme kukuřici. Promícháme, dosolíme a minutku prohřejeme. |
3 Hotovo | Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na tenoučké plátky a krémovou kukuřici na talířích cibulkou posypeme. |