Ingredience
- 300 g krůtí prso
- cca 300 ml silný drůbeží vývarnebo 1 bio kuřecí bujón svařený s vodou
- 150 g krémové žampióny
- 60 g zakysaná smetana
- 50 ml bílé víno
- 50 g koncentrovaný rajčatový protlak
- 2 kyselé okurky
- 2 česnek
- 1 cibule
- 1 lžíce worchester
- 1 lžíce plnotučná hořčice
- 1 lžička sladká paprika
- dle potřeby sůlv případě použití bujónu sůl nepoužíváme
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- 250 g těstoviny
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a při střední teplotě rozpálíme. Přisypeme na nudličky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Restujeme, až obojí změkne a začne chytat zlatavou barvu. Mezitím očistíme žampióny a pokrájíme na silnější plátky. Přisypeme k cibuli a dále opékáme. Zakápneme bílým vínem a necháme vydusit. Přidáme pokrájené okurčičky. |
2 Hotovo | Maso nakrájíme na nudličky. Žampiónovou směs vařečkou odsuneme ke straně. Na volné místo kápneme ještě trochu oleje a nudličky tam vyklopíme. Za stálého míchání necháme chviličku zatáhnout. Okořeníme paprikou a vše dohromady promícháme. Zalijeme horkým vývarem, ve kterém jsme vidličkou nebo metličkou rozmíchali rajčatový protlak a hořčici. Přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Pak dochutíme worchestrem, pepřem, případně solí a zakysanou smetanou. Promícháme a ještě minutu prohřejeme. |
3 Hotovo | V mezičase si uvaříme dle návodu na obalu těstoviny. |