Ingredience
- 1 střední květák
- sůl
Parmazánová strouhanka
- 80 g strouhanka
- 50 g sýr parmazánového typu
Těstíčko
- 100 g bazalkové pesto
- 20 g hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 lžíce voda
- chilli vločky
Dip
- kečup
- majonéza
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Do dipu jsem použila domácí kečup z našich rajčátek.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a ještě vlhký ze všech stran lehce osolíme. Nastrouháme sýr a smícháme se strouhankou. |
2 Hotovo | Bazalkové pesto smícháme s prolisovaným česnekem, hladkou moukou, vejcem a trochou chilli vloček. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přikápneme lžíci vody. Promícháme a v těstíčku obalujeme růžičky květáku. Hezky poctivě, ze všech stran a aby se dostalo i do skulin. Každou růžičku hned obalíme v parmazánové strouhance a rukama důkladně přimáčkneme. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Připravíme si dip smícháním kečupu s majonézou a dle chuti doladíme citrónovou šťávou, příp. solí. |