• Snědeno.cz
  • Oběd
  • Květák v bazalkovém těstíčku a parmazánové strouhance z horkovzdušné trouby
0 0
Květák v bazalkovém těstíčku a parmazánové strouhance z horkovzdušné trouby

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 střední květák
sůl
Parmazánová strouhanka
80 g strouhanka
50 g sýr parmazánového typu
Těstíčko
100 g bazalkové pesto
20 g hladká mouka
2 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce voda
chilli vločky
Dip
kečup
majonéza
citrónová šťáva

Květák v bazalkovém těstíčku a parmazánové strouhance z horkovzdušné trouby

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák můžete opéct také v troubě anebo usmažit v oleji.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Parmazánová strouhanka

  • Těstíčko

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Do dipu jsem použila domácí kečup z našich rajčátek.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Květák rozebereme na růžičky, opláchneme a ještě vlhký ze všech stran lehce osolíme. Nastrouháme sýr a smícháme se strouhankou.

2
Hotovo

Bazalkové pesto smícháme s prolisovaným česnekem, hladkou moukou, vejcem a trochou chilli vloček. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přikápneme lžíci vody. Promícháme a v těstíčku obalujeme růžičky květáku. Hezky poctivě, ze všech stran a aby se dostalo i do skulin. Každou růžičku hned obalíme v parmazánové strouhance a rukama důkladně přimáčkneme.

3
Hotovo

Vyskládáme do horkovzdušné fritézy a fritujeme při 190 st. C z každé strany cca 12 minut, až je květák zlatý.

4
Hotovo

Připravíme si dip smícháním kečupu s majonézou a dle chuti doladíme citrónovou šťávou, příp. solí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rizoto
další
Housky z cottage
předchozí
Rizoto
další
Housky z cottage

Přidejte svůj komentář