Ingredience
- 500 g vychlazený bílý jogurt
- 2 salátová okurka
- 1 lžíce med
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na ozdobení
- 4 stroužky česnek
- chilli paprička
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Okurky oloupeme (můžeme si škrabkou odkrojit pásky okurky na ozdobení), rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Zbytek nakrájíme a dáme do mixéru. Přilijeme jogurt, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a medem a rozmixujeme. |
2 Hotovo | Na pánvičku nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm dorůžova na plátky pokrájený česnek. Česnek vylovíme a do pánve dáme na kroužky nakrájené chilli papričky. Orestované také vyndáme, přilijeme trošičku oleje a orestujeme na něm dokřupava kousky bazalky. |
3 Hotovo | Polévku rozdělíme na porce, posypeme orestovaným česnekem, papričkami a bazalkou a ozdobíme plátkem okurky. |