0 0
Linecké koláčky z celozrnné mouky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
250 g celozrnná pšeničná mouka
170 g máslo
120 g mandle
80 g moučkový cukr
2 ks žloutek
z 1/2 ks kůra z bio citrónu
prášek, dřeň nebo aroma vanilka
špetička sůl
A ještě
výrazná marmeláda

Linecké koláčky z celozrnné mouky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Taky jste si mysleli, že linecké koláčky nesou svůj název podle rakouského Linze? Tam prý tento pojem neznají. Koláčky podobné těm našim dělají
z těsta křehkého a říkají jim "kočičí oči".

  • 45 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle rozdrtíme v sekáčku nebo mixéru na konzistenci hrubé mouky. Smícháme celozrnnou mouku s mandlemi, cukrem, vanilkou, solí a tuhým máslem rozkrájeným na malé kousky. Přidáme žloutky a rychle zpracujeme těsto. Pokud by bylo hodně sypké, přikápneme lžičku studené vody. Zabalíme do fresh fólie a necháme hodinu odpočinout v lednici.

2
Hotovo

Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme na 4 kusy a necháme čtvrt hodinky stát na v pokojové teplotě. Lehce si pomoučíme stůl a kusy těsta postupně rozválíme a vykrájíme na požadované tvary. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C dorůžova, cca 10 min.

3
Hotovo

Po zchladnutí sušenky namažeme výraznou marmeládou a slepíme. Spodní sušenku namažeme marmeládou na hrubé (spodní) straně, budeme mít jistotu, že se dobře spojí k sobě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pohanková kaše s ovocem a ořechy
další
Tofu karbanátky
předchozí
Pohanková kaše s ovocem a ořechy
další
Tofu karbanátky

Přidejte svůj komentář