Ingredience
- 600 g bílé hřiby
- 20 g máslo
- 3 kuličky nové koření
- 2 bobkový list
- 2 stroužky česnek
- 1 dl šlehačka
- 1 cibule
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sojová omáčka
- 0,5 lžičky drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
A ještě
- 300 g celozrnné linguine
- sůl
- smažená cibulka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Hřiby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a cibuli s česnek na něm restujeme tak dlouho, až začne lehounce zlátnout. Pak přihodíme houby, okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a ještě chvíli restujeme. Zalijeme 2 dl horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za častého míchání připravíme zlatanou jíšku. Necháme jí chvíli zchladnout a pak svižně promícháme s houbami. Povaříme, ochutíme solí, sojovkou a citrónovou šťávou. Ještě chvíli dusíme a zjemníme smetanou. Minutku ještě prohřejeme. |
3 Hotovo | V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny. Na talíři těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme smaženou cibulkou. |