0 0
Marinované kuřecí paličky s bramborovými růžičkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Paličky a marináda
9 ks kuřecí paličky
4 snítky tymián
1 dl olivový olej
1 lžíce med
1 lžíce citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
Bramborové růžičky
6 ks brambory
50 g parmazán
40 g máslo
3 stroužky česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
Fazolky
200 g zelené fazolky
citrónová šťáva

Marinované kuřecí paličky s bramborovými růžičkami

Chutné a efektní

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Fazolky kupujeme jen čerstvé. Ty jsou plné vitamínů. A jak poznat čerstvost? Při zlomení musí lupnout.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Paličky a marináda

  • Bramborové růžičky

  • Fazolky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Den předem si připravíme marinádu z oleje, medu, citrónové šťávy, pepře a tymiánu. Vidličkou jí rozšleháme a vložíme do ní kuřecí paličky. Rukama promneme, aby se marináda dostala i pod kůži. Druhý den před přípravou paličky osolíme, narovnáme do pekáčku, přelijeme marinádou a upečeme dozlatova při 190 st. C.

2
Hotovo

Bramborové růžičky připravíme z čerstvých brambor. Oloupeme je, nakrájíme na velmi tenká kolečka. V míse smícháme rozpuštěné máslo s jemně nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bramborové plátky do této směsi namočíme a brambory s ní důkladně promícháme. Do silikonových muffinových mističek narovnáme plátky brambor na sebe do kónického tvaru růžiček a upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova (cca 30 minut).

3
Hotovo

Fazolky očistíme a povaříme 6-8 minut ve vroucí osolené a okyselené vodě. Uvařené okamžitě slijeme a propláchneme studenou vodou.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Fenyklový krém s tortilla chipsy
další
Vajíčkový salát s medvědím česnekem
předchozí
Fenyklový krém s tortilla chipsy
další
Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Přidejte svůj komentář