Ingredience
Paličky a marináda
- 9 ks kuřecí paličky
- 4 snítky tymián
- 1 dl olivový olej
- 1 lžíce med
- 1 lžíce citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Bramborové růžičky
- 6 ks brambory
- 50 g parmazán
- 40 g máslo
- 3 stroužky česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Fazolky
- 200 g zelené fazolky
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Den předem si připravíme marinádu z oleje, medu, citrónové šťávy, pepře a tymiánu. Vidličkou jí rozšleháme a vložíme do ní kuřecí paličky. Rukama promneme, aby se marináda dostala i pod kůži. Druhý den před přípravou paličky osolíme, narovnáme do pekáčku, přelijeme marinádou a upečeme dozlatova při 190 st. C. |
2 Hotovo | Bramborové růžičky připravíme z čerstvých brambor. Oloupeme je, nakrájíme na velmi tenká kolečka. V míse smícháme rozpuštěné máslo s jemně nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bramborové plátky do této směsi namočíme a brambory s ní důkladně promícháme. Do silikonových muffinových mističek narovnáme plátky brambor na sebe do kónického tvaru růžiček a upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova (cca 30 minut). |
3 Hotovo | Fazolky očistíme a povaříme 6-8 minut ve vroucí osolené a okyselené vodě. Uvařené okamžitě slijeme a propláchneme studenou vodou. |