0 0
Meruňkové pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

650 g meruňky
6 lžic javorový sirup

Meruňkové pyré

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

K pokrytí potřeby vitamínu C nám stačí sníst 8 meruněk denně.

  • 45 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno pro MioMat

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Meruňky omyjeme a zbavíme pecek. Nasypeme do MioMatu, přidáme javorový sirup a doplníme vodou na rysku "min". Přiklopíme víkem, zapojíme do sítě a stisneme tlačítko "Mash/Soup". Za 25 minut přístroj zapíská a my budeme mít hotové výborné meruňkové pyré.

2
Hotovo

Mezitím, co přístroj pracuje za nás, vyvaříme si v čisté vodě malé skleničky s s víčky. Ještě horké sklenky naplníme horkým pyré. Čistou utěrkou otřeme okraje skleniček a osušíme víčka. Zavřeme a utáhneme. Hotové sklenky ještě vnoříme do horké vody, ve které jsme vyvařili skleničky (voda nesmí sahat víc než cca do půlky skleniček), přiklopíme pokličkou a necháme ještě 10 minut na nejnižší teplotě zatáhnout.

3
Hotovo

Meruňkové pyré můžeme použít buď jako přesnídávku anebo ochucovadlo jogurtů, kaší a moučníků. Bezvadné je ale také k přípravě želé na panacottu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krekry ze lněných a dýňových semínek
další
Tažený štrůdl ze špaldové mouky
předchozí
Krekry ze lněných a dýňových semínek
další
Tažený štrůdl ze špaldové mouky

Přidejte svůj komentář