Ingredience
- 150 ml šťáva z ostružin
- 3 lžíce agávový sirup
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce agar
- cca 1/2 dl voda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Ostružiny omyjeme, rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Ochutíme agávovým sirupem a citrónovou šťávou a promícháme. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku svaříme vodu s agarem. Musí se povařit 5 minut, aby následně pořádně ztuhnul. Potom do rozvařeného agaru vlijeme ovocnou šťávu a důkladně promícháme. |
3 Hotovo | Plníme do tvořítek na led nebo na čokoládu a necháme ztuhnout v lednici. Z tohoto množství bude cca 40 bonbónků. |
4 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |