Postup přípravy
Po vydatné sklizni cuket začaly dozrávat ostružiny. I těch bude pořádná dávka. Tentokrát jsem je nacpala do smetanového dezertu. Ten byl!
- 300 g mascarpone
- 500 g zakysané smetany
- 1 cukrářské piškoty
- 5 lžic cukru s vanilkou (vanilku mám v dóze s cukrem)
- 1 šálek kokosu
- 3 lžíce kakaa
- miska ostružin
- mléko dle potřeby
V misce rozmícháme mascarpone se smetanou, cukrem a kokosem (trochu si necháme na závěrečné posypání). Pokud je směs hodně hustá, rozředíme trochou mléka. Do pekáčku 30×18 cm rozložíme piškoty, na které navrstvíme polovinu smetanové směsi. Na smetanu nasypeme rovnoměrně ostružiny a překryjeme zbytkem smetanové směsi. Povrch posypeme kokosem a kakaem, překryjeme fresh fólií a necháme v lednici přes noc uležet.