0 0
Ovesné sušenky s povidly

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
160 g jemné ovesné vločky
100 g máslo
80 g špaldová mouka celozrnná
40 g třtinový cukr
1 vejce
0,5 lžičky skořice
špetka sůl
švestková povidla nebo marmeláda
citrónová šťáva

Ovesné sušenky s povidly

Trendy:
  • Recepty pro děti
  • Zdravé recepty

Pokud nebudou sušenky jíst děti, můžeme do povidel přikápnout i trochu rumu.

  • 50 min
  • Porcí: 24
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo necháme buď přes noc hodně změknout nebo jej rozpustíme a necháme úplně zchladnout, až začne opět měnit skupenství. Vločky smícháme s moukou, cukrem, špetkou soli a skořicí. Přidáme vejce a máslo a zpracujeme polotuhé těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme hodinu odležet.

2
Hotovo

Odleželé těsto vyválíme na váleček a odkrajujeme stejně velké kousky (24 ks), ze kterých uválíme kuličky. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Špuntem od vína do nich uděláme hluboké důlky. Povidla naředíme troškou citrónové šťávy a pomocí dvou lžiček vydatně naplníme otvory.

3
Hotovo

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.

4
Hotovo

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Práskačky – křupavé brambory s tzatziki omáčkou
další
Kynutý koláč s mákem a švestkami
předchozí
Práskačky – křupavé brambory s tzatziki omáčkou
další
Kynutý koláč s mákem a švestkami

Přidejte svůj komentář