Ingredience
- 160 g jemné ovesné vločky
- 100 g máslo
- 80 g špaldová mouka celozrnná
- 40 g třtinový cukr
- 1 vejce
- 0,5 lžičky skořice
- špetka sůl
- švestková povidlanebo marmeláda
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo necháme buď přes noc hodně změknout nebo jej rozpustíme a necháme úplně zchladnout, až začne opět měnit skupenství. Vločky smícháme s moukou, cukrem, špetkou soli a skořicí. Přidáme vejce a máslo a zpracujeme polotuhé těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme hodinu odležet. |
2 Hotovo | Odleželé těsto vyválíme na váleček a odkrajujeme stejně velké kousky (24 ks), ze kterých uválíme kuličky. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Špuntem od vína do nich uděláme hluboké důlky. Povidla naředíme troškou citrónové šťávy a pomocí dvou lžiček vydatně naplníme otvory. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo |