Postup přípravy
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 500 g mletého masa mix hovězí a vepřové
- 1/2 cukety
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g čerstvého sýru
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 vrchovatá lžíce majoránky
- 1 vejce
- 1 kostka zeleninového bio bujónu
- 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo chilli)
- 7 bílých paprik
- 2 rajčata
- 40 g sýru parmazánového typu
- olej
Salát
- 1 baby salát
- 2 rajčata
- hrst slunečnicových semínek
- 1/2 lahůdkové cibulky
Zálivka
- šťáva z půlky citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dýňového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
Postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli s posekaným česnekem. Přidáme mleté maso a vařečkou maso oddělíme od sebe. Přisypeme nahrubo nastrouhanou cuketu, rozdrobíme bujón, okořeníme kari pastou a majoránkou. Restujeme, až je maso hotové. Stáhneme z ohně, přidáme Lučinu, hořčici a vejce a promícháme.
Papriky rozkrojíme podélně napůl, odstraníme semínka a narovnáme do zapékací misky na trochu oleje. Naplníme masovou směsí, poklademe plátky rajčat (spařené a oloupané) a posypeme strouhaným sýrem.
Přikryjeme alobalem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 15 minut. Po této době odstraníme alobal a dopečeme ještě asi 25 minut.
Baby salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na měsíčky. Oboje smícháme dohromady, zasypeme slunečnicovými semínky a nakrájenou cibulkou. Z oleje, citrónové šťávy, cukru a soli vidličkou vyšleháme zálivku, kterou pokropíme salát.