Ingredience
- 600 g mleté hovězí maso
- 300 ml rajčatové pyré
- 100 ml šlehačka
- 100 ml bílé víno
- 40 g sýr parmazánového typu
- 3 stroužky česnek
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 cibule
- čerstvě mletý pepř
- chilli vločky
- sůl
- olivový olej
A ještě
- 1 balení penne
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Řapík celeru nakrájíme na malé kousky. Na větší pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm připravenou cibuli s česnekem dozlatova. Přihodíme maso a vařečkou jej rozdělujeme od sebe, abychom vytvořili jemnou směs. Když se maso zatáhne, přilijeme víno a necháme chvilku vydusit. Přihodíme celer, přilijeme rajčatové pyré, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme při střední teplotě. Občas promícháme. Pokud by tekutiny v mase povážlivě ubylo, zakápneme troškou horké vody nebo vývaru. Když maso změkne, okořeníme, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme pár minutek probublávat a úplně nakonec vmícháme parmazán. |
2 Hotovo | V mezičase si v osolené vodě uvaříme těstoviny a slité pak smícháme s připravenou omáčkou. |