0 0
Penne s omáčkou z mletého masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Penne s omáčkou z mletého masa

Trendy:
  • Masožrout

Pokud do jídla přidáváme víno, nikdy nešetříme na kvalitě.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Řapík celeru nakrájíme na malé kousky. Na větší pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm připravenou cibuli s česnekem dozlatova. Přihodíme maso a vařečkou jej rozdělujeme od sebe, abychom vytvořili jemnou směs. Když se maso zatáhne, přilijeme víno a necháme chvilku vydusit. Přihodíme celer, přilijeme rajčatové pyré, promícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme při střední teplotě. Občas promícháme. Pokud by tekutiny v mase povážlivě ubylo, zakápneme troškou horké vody nebo vývaru. Když maso změkne, okořeníme, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme pár minutek probublávat a úplně nakonec vmícháme parmazán.

2
Hotovo

V mezičase si v osolené vodě uvaříme těstoviny a slité pak smícháme s připravenou omáčkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Celerový salát s jablky a ořechy
další
Candát s citrónem
předchozí
Celerový salát s jablky a ořechy
další
Candát s citrónem

Přidejte svůj komentář