Ingredience
- 1 střední vařená červená řepacca 200 g v syrovém stavu
- 200 g hladká mouka
- 100 g cukr krupice s vanilkou
- 100 g bílý jogurt
- 90 ml rostlinný olej
- 10 g prášek do pečiva
- 10 g kakao
- 5 g perníkové koření
- 2 vejce
- 2 lžíce citrónová šťáva
- špetka sůl
- vanilka
Na ozdobení
- marmeládaideálně malinová nebo jahodová
- 80 g čokoládové čočky
- 1 lžička kokosový tuk
- lyofilizované maliny
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce vyklepneme do šlehací nádoby, zasypeme cukrem, přidáme špetku soli a vanilku. Vyšleháme nadýchanou pěnu. Přilijeme olej, přidáme jogurt, citrónovou šťávu a ještě chvíli šleháme. Pak už jen stěrkou vmícháme jemně nastrouhanou uvařenou řepu. Zasypeme moukou, kakaem, perníkovým kořením a práškem do pečiva. Zlehka promísíme. |
2 Hotovo | Formu vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme silně máslem a vysypeme polohrubou moukou) a vlijeme do ní těsto. Rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na horní/spodní ohřev na 180 st. C. Pečeme cca 40 minut. Poté zapíchneme špejli doprostřed buchty a pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Necháme chviličku stát ve formě a vyjmeme. |
3 Hotovo |