0 0
Perník z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 střední vařená červená řepa cca 200 g v syrovém stavu
200 g hladká mouka
100 g cukr krupice s vanilkou
100 g bílý jogurt
90 ml rostlinný olej
10 g prášek do pečiva
10 g kakao
5 g perníkové koření
2 vejce
2 lžíce citrónová šťáva
špetka sůl
vanilka
Na ozdobení
marmeláda ideálně malinová nebo jahodová
80 g čokoládové čočky
1 lžička kokosový tuk
lyofilizované maliny

Perník z červené řepy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Červená řepa se řadí k superpotravinám. Obsahuje spoustu cenných látek a také detoxikuje naše tělo.

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Forma 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce vyklepneme do šlehací nádoby, zasypeme cukrem, přidáme špetku soli a vanilku. Vyšleháme nadýchanou pěnu. Přilijeme olej, přidáme jogurt, citrónovou šťávu a ještě chvíli šleháme. Pak už jen stěrkou vmícháme jemně nastrouhanou uvařenou řepu. Zasypeme moukou, kakaem, perníkovým kořením a práškem do pečiva. Zlehka promísíme.

2
Hotovo

Formu vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme silně máslem a vysypeme polohrubou moukou) a vlijeme do ní těsto. Rozprostřeme po celé ploše a vložíme do trouby vyhřáté na horní/spodní ohřev na 180 st. C. Pečeme cca 40 minut. Poté zapíchneme špejli doprostřed buchty a pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Necháme chviličku stát ve formě a vyjmeme.

3
Hotovo

Až moučník úplně vychladne, ozdobíme. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem a necháme trochu zchladnout. Buchtu obrátíme spodkem nahoru a potřeme poctivou vrstvou marmelády. Navrch polijeme čokoládou, rozetřeme do stran a posypeme malinami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ořechová buchta
předchozí
Ořechová buchta

Přidejte svůj komentář