Ingredience
- 350 g podmáslí
- 150 g hladká mouka
- 120 g špaldová mouka hladká
- 100 g olej
- 100 g cukr krupice
- 45 g kakao
- 1 vejce
- 1 lžička jedlá soda
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 2 banán
- čokoládové čočky
- bílé čokoládové čočky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V jedné míse smícháme všechny sypké ingredience a ve druhé podmáslí s olejem a vejcem. Tekutou směs vidličkou prošleháme. Vlijeme do moučné směsi a jen vařečkou promícháme. Vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou anebo vyložené pečícím papírem. |
2 Hotovo | Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Vtlačíme je do těsta po celé ploše a povrch ozdobíme bílými a hnědými čoko čočkami. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Je-li buchta hotová, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. |
3 Hotovo |