Ingredience
- 300 g pohankav suchém stavu
- cca 200 g kečup
- cca 40 g plnotučná hořčice
- 2 lžíce olivový olej
- 2 kyselá okurka
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- sladká paprika
- worchester
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pohanku propláchneme vlažnou vodou a uvaříme doměkka, cca 25 minut. Po dovaření jí necháme v horké vodě ještě asi 15 minut odstát. Pak slijeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k uvařené pohance. Přidáme i prolisovaný česnek, jemně nastrouhané okurky, zakápneme olejem a dochutíme kečupem, hořčicí a kořením. Důkladně promísíme a necháme vychladnout. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kousky a použijeme na zdobení. |
4 komentářů Schovat komentáře
Děkuji paní Miriam za recept. Tataráček je výborný. Já jsem nahradila plnotučnou hořčici dijonskou a přisypala jsem trochu mletého kmínu. Jako obměnu receptu jsem do tataráčku nastrouhala sýr Goudu, směs zabalila do tortilly a krátce ohřála v mikrovlnce.
To je skvělé, paní Lubo! To budu muset taky vyzkoušet. Děkuji za tip 🙂
Hned zítra zkusím, vypadá to moc dobře. Jen bych možná dodala návod, jakým způsobem správně uvařit pohanku. Pohanka se vaří zásadně tak, že se nevari. 🙂 Pouze se přivede k varu a nechá v teple dojít. Pokud je potřeba, je možné ji i opakovaně prihrat. Nikdy ji ale dlouho nevarime, získává pak nedobrou pachuť.
Dobrý den, Marťo, vyzkoušejte a dejte vědět, jak Vám chutnalo. Já pohanku kroupu vařím 25 minut, lámanku dělám tak, jak píšete. Příště vyzkouším dle Vašeho návodu i kroupu. Díky za tip 🙂