Ingredience
- 300 g pohankav suchém stavu
- cca 200 g kečup
- cca 40 g plnotučná hořčice
- 2 lžíce olivový olej
- 2 kyselá okurka
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- sladká paprika
- worchester
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pohanku propláchneme vlažnou vodou a uvaříme doměkka, cca 25 minut. Po dovaření jí necháme v horké vodě ještě asi 15 minut odstát. Pak slijeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k uvařené pohance. Přidáme i prolisovaný česnek, jemně nastrouhané okurky, zakápneme olejem a dochutíme kečupem, hořčicí a kořením. Důkladně promísíme a necháme vychladnout. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na kousky a použijeme na zdobení. |
4 komentářů Schovat komentáře
Děkuji paní Miriam za recept. Tataráček je výborný. Já jsem nahradila plnotučnou hořčici dijonskou a přisypala jsem trochu mletého kmínu. Jako obměnu receptu jsem do tataráčku nastrouhala sýr Goudu, směs zabalila do tortilly a krátce ohřála v mikrovlnce.
To je skvělé, paní Lubo! To budu muset taky vyzkoušet. Děkuji za tip
Hned zítra zkusím, vypadá to moc dobře. Jen bych možná dodala návod, jakým způsobem správně uvařit pohanku. Pohanka se vaří zásadně tak, že se nevari.
Pouze se přivede k varu a nechá v teple dojít. Pokud je potřeba, je možné ji i opakovaně prihrat. Nikdy ji ale dlouho nevarime, získává pak nedobrou pachuť.
Dobrý den, Marťo, vyzkoušejte a dejte vědět, jak Vám chutnalo. Já pohanku kroupu vařím 25 minut, lámanku dělám tak, jak píšete. Příště vyzkouším dle Vašeho návodu i kroupu. Díky za tip