Ingredience
- 110 g jasmínová rýže
- 100 g uzený losos
- 30 g sýr parmazánového typu20 g do těsta + 10 g na obalení
- 1 vejce
- 1 jarní cibulka
- sůl
- strouhanka
- olivový olej
Salát
- 2 mrkev
- 2 jarní cibulka
- 1 kedlubna
- 100 g zakysaná smetana
- 100 g majolka
- z 0.5 citrónová šťáva
- čerstvý kopr
- 1 lžíce agáve sirup
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud nemáme zbytek vařené rýže z předchozího dne, uvaříme si propláchnutou rýži v jeden a půl násobku osolené vody. Od doby varu vaříme zvolna 12 minut. Pak jí necháme vystydnout. |
2 Hotovo | Uzeného lososa a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky, sýr parmazánového typu nastrouháme na jemném struhadle. 2/3 sýra, lososa a cibulku smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vklepneme vejce. Promícháme a dle konzistence zahustíme 1-2 lžícemi strouhanky. |
3 Hotovo | Zbytek sýra smícháme s trochou strouhanky na obalení. Z těsta připravíme cca 10-11 koulí, které ve strouhance obalíme. Vložíme do horkovzdušné fritézy a pomžíkáme olivovým olejem z rozprašovače. Ev. potřeme lehce mašlovačkou. Při 190 st. C smažíme 20 minut. |
4 Hotovo | Pokud fritézu nemáte, opečte buď v troubě anebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje. |
5 Hotovo |