0 0
Sezamové bonbóny – sezamky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g sezamová semínka
2 lžíce javorový sirup nebo med
pečící papír

Sezamové bonbóny – sezamky

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Sezam je nejstarší plodina, která se používala k získání oleje. Zmínky o něm byly objeveny na papyrusu z 2. tisíciletí před naším letopočtem.

  • 15 min
  • Porcí: 50
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Sezam nasucho opražíme na pánvi. Mícháme a prohazujeme, aby se semínka nepřipálila a nezhořkla. Musí být ve finále lehoučce růžová. Když jsou opražená, přidáme javorový sirup (příp. med) a promícháme. Ještě minutku opékáme.

2
Hotovo

Z pečícího papíru odstřihneme větší kus a přeložíme na půl. Zase rozložíme a na jednu půlku navrstvíme sezam. Přikryjeme druhou půlkou papíru a rozválíme válečkem, až se semínka nebudou lepit na horní papír. Potom odkryjeme horní vrstvu papíru a kolečkem na porcování pizzy ihned nakrájíme na kousky. Sezamky nedáváme do chladu, ale uchováme v suché uzavíratelné nádobě.

3
Hotovo

Pokud nesníme hned, uchováváme v suchu.
Z tohoto množství bude cca 50 ks.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mandarinkové ovesné sušenky
další
Koprovka s hovězím masem
předchozí
Mandarinkové ovesné sušenky
další
Koprovka s hovězím masem

Přidejte svůj komentář