Ingredience
- 230 ml šlehačka
- 170 g hrubá mouka
- 170 g polohrubá mouka
- 110 g cukr krupice
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 2 jablka
- 1 mango
- 3 lžíce strouhaný kokos
- 3 lžíce meruňková marmeláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablíčka omyjeme, oloupeme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na kostičky. Mango omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 Hotovo | Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetičkou soli. Do vyšlehaných vajec lehce vmícháme polovinu sypké směsi, zalijeme polovinou šlehačky, promícháme a vmícháme zbytek. Vlijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou a rozprostřeme stěrkou po celé ploše. Zasypeme kokosem. |
3 Hotovo | Po celém povrchu poklademe kousky ovoce. Marmeládu smícháme se 3 lžícemi horké vody a bublaninu touto směsí pokapeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pečeme cca 30 minut. Po této době zkusíme doprostřed bublaniny zapíchnout špejli. Pokud jí vytáhneme suchou, je upečeno. Krájíme po zchladnutí. |