0 0
Spaghetti aglio olio

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g špagety
30 g parmazán
10 stroužků česnek
1 ks chilli paprička
cca 1/2 dl olivový olej
velká hrst čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
sůl

Spaghetti aglio olio

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

To, co pálí v papričkách, je kapsaicin. Ten je rozpustný
v alkoholu a tuku. Pálivou chuť tedy spláchneme mlékem nebo panákem silnějšího alkoholu.

  • 13 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu. Nejlépe al dente.

2
Hotovo

Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Opláchnutou a osušenou bazalku nakrájíme na kousky. Chilli papričku omyjeme a nakrájíme na malé kousíčky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

3
Hotovo

Na pánvi rozpálíme oleje a orestujeme na něm česnek s chilli papričkou. Když česnek začne chytat jemně krémovou barvu, přihodíme bazalku, sůl, pepř a ještě minutku opékáme.

4
Hotovo

Z uvařených špaget slijeme vodu, přendáme k nim česnekovou směs a 3/4 množství sýra. Promícháme a rozdělíme na talíře.

5
Hotovo

Posypeme zbytkem sýra a můžeme ještě poprášit sušenou chilli papričkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rybízovo-malinové raw bonbóny
další
Dokonalý makovec
předchozí
Rybízovo-malinové raw bonbóny
další
Dokonalý makovec

Přidejte svůj komentář