Ingredience
Korpus
- 175 g hladká mouka
- 85g máslo
- 1 vejce
- 1 lžíce studená voda
- špetka sůl
Náplň
- 150 ml šlehačka
- 3 vejce
- 3 rajče
- 1 vanička čerstvý špenát
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 mozzarella
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mouky, studeného pokrájeného másla, vejce, soli a trošičky studené vody zpracujeme hladké těsto. Ideálně v kuchyňském robotu, abychom jej zbytečně nezahřívali rukama. Těsto rozplácneme na placku, zabalíme do fresh fólie a necháme půl hodinky odpočinout v lednici. |
2 Hotovo | Špenát oplácheme, dokonale osušíme a pokrájíme. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a chviličku dusíme. Stáhneme z plotny a necháme zchladnout. |
3 Hotovo | Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Vejce vidličkou rozšleháme se šlehačkou, lehce osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. |
4 Hotovo | Čtvrt hodiny před válením těsto vyndáme z lednice. Koláčovou formu položíme dnem nahoru na pečící papír a obkreslíme tužkou. Na papír doprostřed kruhu položíme těsto a rozválíme až k nakreslené lince. Pak papír obstřihneme centimetr kolem a vložíme do formy. Hezky prsty vtlačíme ke hraně, aby zůstal zvýšený okraj cca 1,5-2 cm. Těsto na dně propícháme vidličkou po celé ploše, zakryjeme pečícím papírem a zasypeme luštěninami, které podrží tvar při předpečení. Anebo utrhneme 75 cm alobalu, který podélně srolujeme a ruličku vtlačíme po obvodu. Předpečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 15 minut. |
5 Hotovo | Na předpečený korpus rozprostřeme špenát, poklademe plátky rajčat a mozzarelly a zalijeme vejci. Vložíme do trouby a dopečeme cca 30 minut při 180 st. C. |