Ingredience
- 400 g vepřové řízky
- 5 lžic sojová omáčka
- 3 ks čerstvé shitakenemusí být
- 2 hrsti čerstvé arašídy
- 2 lžíce worchester
- 2 lžíce kukuřičný škrob
- 1 ks červená paprika
- 1 lžíce cibulevětší
- 1 lžička kari
- 1 lžička zeleninové bio polévkové koření
- 1/2 dl olej
- 1/2 lžičky chilli paprička
- 1/3 pórek
- 1 hrnek jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, kari, chilli, škrob, worchestr, polévkové koření, sojovku a trošku oleje. Směs promícháme a necháme alespoň hodinu (nebo lépe řes noc) odpočinout v lednici. Když je masíčko uleželé, rozehřejeme v pánvi (ideálně wok) zbytek oleje, vsypeme arašídy a orestujeme. Potom přidáme maso a tence pokrájené houby a za stálého míchání opékáme asi 10 minut. Když je téměř měkké, přidáme pokrájený pórek a papriku a ještě pár minut restujeme. |
2 Hotovo | V mezičase si odměříme hrnek jasmínové rýže, nasypeme do kastrolku, několikrát propláchneme vodou, doplníme 1 a půl násobkem vody, osolíme a uvaříme na mírném plameni doměkka (cca 12 minut). Máme-li plynový sporák, použijeme rozptylovač plamene. |
4 komentářů Schovat komentáře
děkuji
Rádo se stalo 🙂
Moc děkuji za skvělý recept,lepší jsem ještě nejedla.
To mě moc těší, Vlaďko 🙂