Ingredience
- 4 plátky vepřová plec
- 200 ml masový vývar
- 4 rajčata
- 4 lžičky plnotučná hořčice
- 4 lžičky kečup
- 3 zelená paprika tenkostěnná
- 2 česnek
- 1 cibule
- 4 kuličky nové koření
- 2 bobkový list
- 1 lžička gulášová paprika
- dle chuti chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Jíška
- 30 g máslo
- 1 lžíce hladká mouka
Rýže
- 1 plný hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do pekáčku nalijeme trochu oleje a rozvrstvíme cibuli a česnek nakrájený na nudličky. Plátky naklepeme paličkou a okraje nakrojíme nožem, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a z jedné strany namažeme hořčicí. Tou je položíme na cibuli. Z druhé strany potřeme kečupem a poprášíme gulášovou paprikou. |
2 Hotovo | Rajčata nakrojíme, spaříme ve vroucí vodě a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Obojí nasypeme na maso. Zalijeme vývarem a přidáme i bobkové listy a nové koření. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 40 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku. Vmícháme jí na různých místech mezi plátky tak, aby nezůstaly hrudky a opatrně promíchíme. Pečeme dalších 15 minut. |
4 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Následně jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka. Přivedeme prudce k varu, pak teplotu stáhneme a dovaříme. Celkem 12 minut. |