0 0
Vepřové plátky se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 plátky vepřová plec
200 ml masový vývar
4 rajčata
4 lžičky plnotučná hořčice
4 lžičky kečup
3 zelená paprika tenkostěnná
2 česnek
1 cibule
4 kuličky nové koření
2 bobkový list
1 lžička gulášová paprika
dle chuti chilli vločky
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Jíška
30 g máslo
1 lžíce hladká mouka
Rýže
1 plný hrnek jasmínová rýže
sůl

Vepřové plátky se zeleninou

Trendy:
  • Masožrout
  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Jíška

  • Rýže

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu oleje a rozvrstvíme cibuli a česnek nakrájený na nudličky. Plátky naklepeme paličkou a okraje nakrojíme nožem, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a z jedné strany namažeme hořčicí. Tou je položíme na cibuli. Z druhé strany potřeme kečupem a poprášíme gulášovou paprikou.

2
Hotovo

Rajčata nakrojíme, spaříme ve vroucí vodě a nakrájíme na kousky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Obojí nasypeme na maso. Zalijeme vývarem a přidáme i bobkové listy a nové koření. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme cca 40 minut.

3
Hotovo

Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku. Vmícháme jí na různých místech mezi plátky tak, aby nezůstaly hrudky a opatrně promíchíme. Pečeme dalších 15 minut.

4
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou. Následně jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka. Přivedeme prudce k varu, pak teplotu stáhneme a dovaříme. Celkem 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné rolky z listového těsta
další
Brokolice zapečená s modrým sýrem
předchozí
Plněné rolky z listového těsta
další
Brokolice zapečená s modrým sýrem

Přidejte svůj komentář